Naisvoimaa kokemuksista

Julkaistu: 22.09.17 · Kategoria: Blogi

Iloinen hymy ja pirteä olemus voivat kätkeä taakseen suuria suruja ja vakavaa väkivallan uhkaa. Naisvoimaa kokemuksista -harjoitteen avulla ryhmissä voi nostaa esiin vaikeitakin aiheita.

Kepeli-aktiivit Päivi Rahmel ja Suvi Pirttiaho suunnittelivat yhdessä African Caren naisten kanssa Kepeli-harjoitteen erityisesti naisryhmille. Harjoitteen avulla päästään pohtimaan naiseuden hyviä ja huonoja puolia sekä herätetään keskustelua vaikeista ja usein vaietuista aiheista, kuten väkivallasta. Harjoitteesta saattavatkin hyötyä erityisesti naiset, jotka ovat kokeneet väkivaltaa tai väkivallan uhkaa. Harjoitteen aikana pohditaan myös naiseuteen liittyviä hyviä asioita, jonka kautta naiset voivat löytää sisältään uutta rohkeutta ja voimaa. On paljon tilanteita, joita miehet eivät välttämättä koskaan kohtaa, sen vuoksi naisryhmillä ja naisille suunnatuilla harjoitteilla on Kepeli-harjoitteissa oma tärkeä paikkansa.

Naisvoimaa kokemuksista -harjoitteessa esitellään myös maksuttomia palveluita, joita Suomessa on tarjolla väkivaltaa, väkivallan uhkaa tai kriisejä kokeneille naisille. African Caren naisten ryhmässä osallistujat kokivat erittäin tärkeäksi palveluiden esittelyn. Heistä oli hyödyllistä kuulla, mistä he voivat tarvittaessa hakea apua ja miten negatiivisiakin kokemuksia voi käsitellä. Verkosta löytyvän Kepeli-harjoitteen lopussa on lista erityisesti pääkaupunkiseudulla olevista palveluista, joista osa toimii myös valtakunnallisesti. Saman mallin mukaan Kepeli-ohjaajat voivat laatia vastaavan listan oman kotikuntansa palveluista. Yksi tärkeä puhelinnumero ja rohkaisu hakea apua saattavat pelastaa väkivallan kierteestä.

Päivi Rahmel & Suvi Pirttiaho & Eveliina Korpela