Tunnista oma kehittymisesi ohjaajana!

Julkaistu: 20.04.18 · Kategoria: Blogi

Kepeli-hanke kouluttaa ahkerasti uusia ohjaajia omissa verkostoissaan. Oletko sinä yksi mukana olleista ohjaajista? Miten olet kehittynyt omassa työssäsi ohjaajana? Miten olet ottanut Kepeli-keinoja haltuun?
Olemme kehittäneet myös ohjaajille soveltuvia testiväitteitä omien ohjaamistaitojen kehittymisen pohdintaan. Väitteet voidaan jakaa seuraaviin teemoihin:

1. Toiminnallisten menetelmien käyttäminen
2. Opettajan/ohjaajan erilaiset roolit
3. Oma ohjaustyyli ja kehittyminen ohjaajana
4. Ryhmäprosessien hallinta

Voit käyttää väitteitä itsearviointiin esim. viisiportaisena asteikkona 1 (huonoin) – 5 (paras). Laske pisteet yhteen ja jaa tulos väitteiden määrällä. Jos tulos hipoo viittä, voit halata itseäsi ja huudahtaa: “Hyvä minä! Huraa Kepeli!”. Jos tulos taas lähenee yhtä, ei kannata lannistua. Se kertoo mitä todennäköisimmin siitä, ettet ole vielä ennättänyt ottaa ketteriä Kepeli-keinojamme haltuusi. On siis aika tutustua yhä täydentyviin sivuihimme ja kokeilla rohkeasti jotain uutta harjoitetta, vaikka yksi viikossa.

Voit käyttää arviointiväitteitä yhteiseen Kepeli-pohdintaan kollegoidesi kanssa. Kokeile vaikkapa ihka-aitoa toiminnallista Kepeli-tyyliä: raivaa tila pöydistä ja tuoleista ja tee kehollinen kehäarviointi. Nappaa kehän keskipisteeksi vaikkapa se joululta nurkkiin jäänyt tonttukynttilä ja ala äänestää! Tämä antaa varmasti pontta pohtia, miten voisitte yhdessä opiskella, kokeilla ja kehittää ryhmätoimintaa ja oppimista entistäkin toiminnallisemmaksi. Antakaa sitten kuulua itsestänne vaikkapa Facebook-ryhmässämme.