Kepelin lämmin henki yllätti

Julkaistu: 25.10.18 · Kategoria: Blogi

Hyppäsin Kepeliin mukaan aivan viime metreillä, ja onneksi hyppäsinkin.

Olin Metropolia Ammattikorkeakoulussa kurssilla, johon kuului suorittaa harjoittelu hankkeen viestinnässä. Tarjotuista vaihtoehdoista Kepeli oli sellainen, mikä kiinnitti huomioni saman tien, sillä hankkeessa tehtiin töitä todella tärkeän ja merkityksellisen asian parissa, mutta lähestymistapa oli innostava ja leikkisä. Olen myös nuorempana ollut mukana teatteritoiminnassa, joten Kepelin menetelmät ja toiminta tuntuivat sopivan omaan taustaani kuin nenä päähän.

Pääsinkin töihin kiinni oikein rytinällä, sillä Kepelin kyläjuhla, joka toimi päätöksenä koko hankkeelle, oli jo seuraavalla viikolla aloittamisestani. Olin äärimmäisen onnekas, että pääsin mukaan kyläjuhlaan, sillä se näytti todella hyvin, mistä hankkeessa on kysymys ja minkälainen henki Kepelissä vallitsee. Kyläjuhlan päivänä osallistuin aamulla järjestettävään työpajaan, missä näin käytännössä, miten hankkeessa lähestytään kielen oppimista ja kotoutumista. Monet harjoitteet olivat tuttuja omilta teatterivuosiltani, mutta silti yllätyin, miten kaikki harjoitukset oli tehty tukemaan kielenoppimista ja kotoutumista. Lopuksi esimerkiksi kertasimme uusia sanoja, joita työpajan aikana oli tullut esille. Yksi sanoista oli oikeudenmukaisuus. Sanan selittäminen tuntui tilanteessa haastavalta, joten lennosta ohjaaja Jouni Piekkari keksi, että teemme jokainen kehoillamme patsaan, joka kuvaa oikeudenmukaisuutta. Näin jokainen varmasti ymmärsi, mitä sanalla tarkoitetaan ja missä tilanteissa sitä käytetään.

Kyläjuhlassa minun työni oli ottaa kuvia, auttaa käytännön asioiden hoidossa sekä kirjoittaa blogiteksti juhlasta. Muuten hankkeen aikana olen auttanut monipuolisesti viestintään liittyvissä tehtävissä. Työ on ollut todella miellyttävää juuri monipuolisuutensa takia ja hommat ovat sopineet omiin opintoihini todella hyvin.

Olen äärimäisen onnellinen, että hyppäsin viime metreillä mukaan Kepeliin. Hankkeessa on ollut paljon hyvää, mutta parhaimmat asiat minusta ovat olleet lämmin henki ja kaikkien innostus hanketta kohtaan, mikä on välittynyt paitsi osallistujista, myös koko työryhmästä. Vaikka tulin mukaan hankkeen lopussa, työryhmä loi minulle olon, että olin tervetullut ja osaamiseni ja panokseni otettiin mielellään vastaan.

Roosa Isokääntä, Kulttuurituotannon opiskelija ja harjoittelija Kepelissä.